Drobiowe szaszłyki (Souvlaki) z prostym sosem tzatziki bez nabiału
Porcje Czas przygotowania
2-3porcje 10minut
Czas gotowania Czas oczekiwania
5minut 30minut
Porcje Czas przygotowania
2-3porcje 10minut
Czas gotowania Czas oczekiwania
5minut 30minut
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Marynata: wymieszaj wszystkie przyprawy w misce z oliwą i octem
  2. Mięso dokładnie umyj, pokrój w 1 centymetrową kostkę, dodaj do marynaty
  3. Pozostaw na 30 minut aby mięso przesiąkło smakiem ziół i skruszało od octu
  4. Nabijaj na patyczki do szaszłyków
  5. Usmaż na suchej, dobrze rozgrzanej patelni. Gdy temperatura zamknie mięso dodaj odrobinę wody i smaż do miękkości

Powiązane posty: